Ceragem a anunțat că o lucrare de cercetare clinică privind îmbunătățirea durerii musculare, a stresului și a depresiei datorita dispozitivelor medicale pentru coloana vertebrala a fost publicată într-un jurnal de nivel KCI. KCI (Korea Citation Index) este echivalentul coreean pentru SCI (Science Citation Index) si este un serviciu de cautare a tratatelor stiintifice.

Titlul lucrării publicate este „Efectul ameliorării durerii musculare, a depresiei și a stresului utilizând un dispozitiv de masaj termic pentru coloana vertebrala”. Studiul a fost realizat la pacienți cu dureri musculare la unul sau ambii umeri, spate și coloana. Accentul a fost pus pe analiza comparativă a durerii musculare, stresului și depresiei pacienților înainte și după utilizarea masajului termic spinal (aproximativ 4 săptămâni).

Potrivit rezultatelor studiului, pacienții au prezentat ameliorarea durerii după ce au folosit dispozitivele medicale Ceragem pentru coloana vertebrală. Scara durerii, care evaluează intensitatea durerii pe care o resimte un pacient, a scăzut cu 46,32% comparativ cu precedenta.

Indicele tulburărilor de durere (PDI), care evaluează gradul de disfuncție cauzat de durere la pacienți, a scăzut, de asemenea, cu 44,86%.

Lucrarea a menționat ca masajul cu ajutorul unui dispozitiv de masaj termic în jurul coloanei vertebrale a unui pacient cu dureri musculare a avut un efect pozitiv asupra gradului de durere pe care pacienții îl simțeau.

A existat, de asemenea, un efect de îmbunătățire a stresului și depresiei pacienților. Pacienții au prezentat o scădere cu 21,84% a „Indicelui depresiei (BDI)”, care măsoară gradul de depresie. „Scala de răspuns la stres (SRI)” a scăzut, de asemenea, cu 11,48%.

Un oficial de la Institutul de Științe Medicale Ceragem a declarat: „Lucrarea de cercetare clinică a sugerat că utilizarea continuă a aparatelor medicale Ceragem are un efect pozitiv nu numai asupra ameliorării durerii musculare, ci și asupra stresului și depresiei. „Vom face tot posibilul să investim în diverse cercetări și să dovedim eficacitatea acestuia”.